Les emocions acompanyaran els nostres alumnes al llarg de la seva vida i és per això que donem una importància cabdal a l’autoconeixement, la identificació i la regulació de les emocions percebudes en cada moment.
La mediació és un procés educatiu que fomenta el diàleg i la convivència positiva entre les persones, contribuint, alhora, a la transformació pacífica de les dinàmiques de conflicte del centre. A més, per tal d’assegurar una bona convivència en l’entorn escolar es duen a terme un seguit d’accions que promouen la interrelació i empatia de l’alumnat en les diferents etapes educatives, junt amb una educació emocional i en valors.
En primer lloc es tracta d’acollir tothom que passi a formar part de l’escola, ja siguin alumnes, famílies, professors o altres professionals. En acollir nous alumnes es realitza un seguiment d’aquests a traves d’una sèrie d’entrevistes tant amb l’alumne com amb la família.
L’ Olimpíada Matemàtica és una activitat lúdica que organitza el Departament de Ciències de l’ESO des del curs 2006-2007 fins l’actualitat.
Participen els alumnes dels diferents grups de nivell de matemàtiques d’ESO i els alumnes de cicle superior de Primària. Es proposen, de forma periòdica, una sèrie de proves diverses a mode de competició per fer més atractives i engrescadores les matemàtiques.
Els projectes de treball potencia un treball globalitzador, relacional i interdisciplinari on el més important és que els alumnes han de pensar, escollir, decidir, acceptar, dialogar contribuint a ajudar-los a aprendre a aprendre, el que els motiva a descobrir fent que l’aprenentatge sigui significatiu.
L’aprenentatge cooperatiu és la utilització del treball en equips reduïts amb una finalitat didàctica. Això s’aconsegueix utilitzant estructures que assegurin la participació igualitària de tots els membres de l’equip, potenciant al màxim la interacció entre alumnes. La seva finalitat és que tots aprenguin els continguts de les assignatures al màxim de les seves possibilitats i aprenguin a treballar en equip.
A l’escola fem que els nostres alumnes desenvolupin la capacitat per resoldre problemes potenciant les seves 8 intel·ligències: espacial, corporal, naturalista, musical, lingüística, interpersonal, intrapersonal i matemàtica. Cada infant, a partir de la seva intel·ligència predominant, serà capaç d’escollir la millor alternativa per fer el seu aprenentatge més significatiu i funcional.
L’escola dona gran importància a l’ensenyament i aprenentatge de l’anglès des de P3. Tan a primària com a secundària apostem per la metodologia L’AICLE (L’Aprenentatge integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) com a proposta pedagògica per incidir en l’ús de l’anglès dins d’altres matèries. L’alumne aprèn l’anglès a la vegada que aprèn continguts específics propis d’altres àrees.
L’escola desenvolupa un pla lector que contempla un conjunt d’activitats a cada etapa que tenen com a objectiu el desenvolupar el gust per la lectura del nostre alumnat.
Les arts escèniques són una manifestació humana de caràcter cultural i artístic, en la qual l’alumne aprèn a expressar, comunicar i rebre pensaments, emocions, sentiments i idees, tant pròpies com alienes. Es fa treball dramàtic, musical i d’expressió corporal dins de l’assignatura d’Arts escèniques i dansa (4t ESO) i en les assignatures de música i educació física.
Les rutines de pensament són les eines bàsiques per fer visible el pensament. Són uns patrons repetitius de pensament que ajuden a comprendre un contingut en una direcció concreta. Les rutines es converteixen en hàbits de pensament a través de l’organització de tres blocs, presentar i explorar idees, explorar-les amb major profunditat i sintetitzar i organitzar-les.
La competència digital és clau per a la integració dels i de les alumnes a la societat. Treballem a cada etapa amb eines i recursos digitals que tenen com a objectiu contribuir a desenvolupar aquesta competència.
Amb l’objectiu d’estimular l’interès per la ciència i la tecnologia, així com de desenvolupar la creativitat i el raonament lògic i fomentar el treball cooperatiu, tot d’una manera atractiva i profitosa per l’alumnat, l’escola potencia les matèries de robòtica i programació. Així a cada etapa es desenvolupen continguts adaptats a la mateixa.
A la Secundària es fa una optativa d’emprenedoria per tal de desenvolupar entre l’alumnat, la consciència d’una nova oportunitat que se’ls obre de cara al futur: la possibilitat de ser un emprenedor.
L’escola compta amb una estructura de persones que té com a funció l’orientació i acompanyament de l’alumnat durant tota la seva trajectòria a l’escola que consisteix en:
El treball d’assessorament i suport del departament d’orientació psicopedagògic vers els alumnes, famílies, tutors i mestres.
La tutoria a l’alumne i a la família.
El desenvolupament de mesures d’atenció a la diversitat, tals com, atencions individualitzades, la creació de grups de suport i desdoblament, l’acollida i l’orientació vocacional i professional a la ESO, entre d’altres.
L’escola compta amb un pla d’acollida que recull les actuacions que un centre educatiu posa en marxa per tal de facilitar l’adaptació de l’alumnat que s’incorpora de nou al mateix.
El pla d’acollida contempla actuacions vers totes les parts implicades, alumnes, famílies, professorat i experts externs, prenent especial atenció en el començament de cada etapa.
Aquest projecte va adreçat a les famílies per tal d’anar conjuntament (escola i família) en l’educació dels seus fills a través d’experiències, d’intercanvi d’informació i la coneixença de l’alumne. A partir de diferents col·loquis, xerrades o seminaris, l’escola ofereix eines per tal d’ajudar al creixement i desenvolupament de la personalitat dels alumnes, així com el descobriment de les seves capacitats.
Educamos, es la plataforma de gestió educativa i de comunicació de l’escola cap a les famílies que facilita la interacció contant i àgil d’ambdues parts.
Organització de campanyes solidàries que desperten en els nostres alumnes la necessitat de compromís amb la societat: recollida de roba i aliments, Marató TV3, col.laboració amb ONG’s, celebració de jornades solidaries com el Dia Internacional de la Pau i la no violència, etc.
Programa de servei comunitari de voluntariat dels alumnes d’ESO a entitats de caràcter social del barri i entorn més immediat. Aquest programa de voluntariat, busca ampliar, complementar i enriquir l’educació del nostre alumnat amb activitats no acadèmiques però plenes d’autoestima, confiança i compromís.